La League is weer on tour! In samenwerking met de Eredivisie Vrouwen clubs speuren we de Nederlandse velden af op zoek naar voetbaltalent. Onze reporters doen verslag van alle events!      

Op Sportcampus de Pelikaan is een drukte van jewelste. Het event dat La League in samenwerking met de PEC Zwolle Vrouwen organiseert, trekt meer dan honderd deelneemsters en dikke rijen supporters naar de zonnige, Zwolse voetbalaccommodatie.

De speelsters van PEC Zwolle zijn blij verrast om zoveel meiden te zien en kijken al even snel vooruit naar komend seizoen: ‘We hebben heel veel zin in het nieuwe seizoen en willen net als vorig jaar weer gaan strijden voor een plek in een playoffs!’ Natuurlijk hebben de La League meiden er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken!

Na een fanatieke warming-up worden de twee leeftijdsgroepen gesplitst in drie velden, waar een groot toernooi gespeeld wordt. De PEC Zwolle speelsters stellen per leeftijdsgroep een team samen van de meest talentvolle meiden en zijn onder de indruk van het niveau: ‘Over het niveau zijn we zeker te spreken. Goed gedaan meiden, jullie hebben het ons erg moeilijk gemaakt!’

Bijna veertig vaders doen in de pauze mee aan de vader-dochter wedstrijden. Een genot om naar te kijken! Vader Patrick en dochters Inez en Nikki vallen, mede door hun positieve coaching tegenover alle andere deelnemers, het meest op bij de dames van PEC Zwolle, die ook hier hun scoutingswerk zeer serieus nemen.

Na afloop schitteren Patrick, Inez en Nikki, samen met de poulewinnaars en de La League Teams PEC Zwolle Onder-13 en Onder-17 jaar op het La League podium.

Thijs Jan is een ondernemer pur sang. Hij is vaak het eerste aanspreekpunt, maar je zult hem ook vaak genoeg tegenkomen op de Campus waar hij meehelpt met de organisatie van evenementen, diverse werkzaamheden verricht of gewoon een praatje komt maken of alles nog naar wens is.

Thijs Jan van den Berg

Wilt u iets vragen?