Het PEC Zwolle OldStars walking football toernooi valt samen te vatten met deze foto. Op de foto staan Rudy Westerhof (links, 75) en Gerrit Oordijk (rechts, 70). Beiden enorm behendig met de bal, beiden buitenspeler. Maar vooral, inmiddels vrienden voor het leven.

Rudy was vorig jaar ‘een aantal uur dood’ tijdens een heftige hartoperatie. Gerrit is net zijn vrouw verloren. “Alle OldStars van PEC Zwolle waren bij de begrafenis.”

Donderdag 14 maart ging het niet om de winnaar van het toernooi. Het ging om mannen als Rudy en Gerrit. Mannen die ondanks heftige gebeurtenissen in hun leven elkaar hebben gevonden. Mannen die een netwerk hebben van maten die met elkaar dollen en plezier hebben. Mannen die samen zijn, in goede tijden en in slechte tijden. Dat is OldStars walking football.

Nieuwkomers WVF en SVI
Maart roert zijn staart. Een uitdrukking die opging voor donderdag 14 maart. Waar buiten de dakpannen van de daken vliegen, werd er in indoor Sporthal de Pelikaan gewoon OldStars walking football gespeeld.
Maar vooral, konden er OldStars ontmoetingen plaatsvinden. Ontmoetingen tussen OldStars van Dedemsvaart, Rohda Raalte, Vitesse ’63, vv Zuidwolde, ’t Harde, HHC Hardenberg, sc Markelo, SVI en WVF. SVI en WVF, beiden voetbalclubs uit Zwolle, zijn nieuwkomers in de wereld van OldStars. WVF viel op door hun strakke outfit (“als je er een beetje gevoel voor hebt dan kan je voor een klein prijsje iets moois regelen”). SVI viel op door hun constante lach, ondanks de vele tegentreffers.

Aanjager PEC Zwolle
Sinds de naamsverandering van FC Zwolle naar PEC Zwolle maakt het eerste elftal van PEC naam in Nederland met vlot combinatievoetbal. Niet alleen binnen het veld vallen de prestaties op, ook erbuiten. Zo bereikt de club steeds beter haar achterland. PEC Zwolle heeft als doel om de komende jaren meer voetbalclubs bekend te maken met OldStars walking football. Het Nationaal Ouderenfonds en Espria zijn hierbij belangrijke partners.

Ben jij enthousiast geworden door de kracht van OldStars? En heeft de voetbalclub uit je buurt nog geen OldStars team? Neem dan contact met ons op en start je eigen OldStars Team. Stuur een mail naar info@oldstars.nl voor meer informatie!

Bron: www.oldstars.nl 

Thijs Jan is een ondernemer pur sang. Hij is vaak het eerste aanspreekpunt, maar je zult hem ook vaak genoeg tegenkomen op de Campus waar hij meehelpt met de organisatie van evenementen, diverse werkzaamheden verricht of gewoon een praatje komt maken of alles nog naar wens is.

Thijs Jan van den Berg

Wilt u iets vragen?