fbpx

Onder de titel “PEC kicks ASS” start PEC Zwolle United, de maatschappelijke tak van PEC Zwolle, een voetbalproject voor jongeren met autisme uit Zwolle en de regio. Veel amateurclubs zijn er niet op ingericht om op een verantwoorde manier met kinderen uit deze doelgroep te sporten. Het geeft vaak spanning over en weer, waardoor het plezier in voetbal verdwijnt. PEC Zwolle United wil in samenwerking met Stichting Empower een wekelijkse voetbaltraining gaan verzorgen voor jongeren met autisme. Met als doel deze jongeren uiteindelijk door te laten stromen naar de amateurclubs.       

 

Bewegen is belangrijk. Het geeft energie, een goed gevoel en zorgt voor het kwijtraken van spanning of een teveel aan energie. Sporten kan voor jongeren met een autisme spectrum stoornis (ASS) lastig zijn. Hoe weet je welke sport je leuk vindt? Hoe plan en organiseer je dit? Hoe maak je contact met anderen? Een antwoord op deze vragen vind je door het zelf te ervaren.

 

Met het opzetten van een voetbalgroep voor jongeren met een ASS, in de leeftijd tussen 10 en 16 jaar oud, willen we jou laten ervaren hoe leuk voetballen en bewegen is. Met gekwalificeerde begeleiders verzorgt Stichting Empower een wekelijkse voetbaltraining. Je maakt contact met leeftijdgenoten en leert samenwerken volgens vaste afspraken. En het allerbelangrijkste; lekker voetballen met z’n allen. Wie wil er nou niet een panna maken bij de trainer! Onlangs hebben een aantal jongens al een klein voorproefje gehad met PEC Zwolle-spelers Danny Holla en Wouter Marinus.

 

Kick-off
Op woensdag 26 april starten we met een leuke kick-off, waar ook een paar PEC Zwolle-spelers bij aanwezig zijn. De kick-off en de wekelijkse voetbaltraining vindt plaats op Sportcampus de Pelikaan aan de Haersterveerweg in Zwolle; op woensdagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur. Bij voldoende animo is er een mogelijkheid dat we ook starten met een avondtraining. Heb je zin om mee te doen in het PEC Zwolle-team van “PEC kicks ASS”? Meld je dan aan bij Stichting Empower door een mail te sturen naar peczwolleunited@stichtingempower.nl. Voor meer informatie kun je ook bellen naar Empower, telefoonnummer 06-82715758.

 

Over PEC Zwolle United
Maatschappelijke betrokkenheid staat bij PEC Zwolle al jaren hoog in het vaandel. Door het bundelen van allerlei maatschappelijke activiteiten zijn we in 2010, met ondersteuning van diverse partners, gestart met PEC Zwolle United. We willen mensen die een steuntje in de rug nodig hebben, iets extra’s bieden. De verschillende projecten, onderverdeeld in vier pijlers, kenmerken zich door een actieve betrokkenheid van spelers, trainers, vrijwilligers, ambassadeurs en medewerkers. Kijk voor meer informatie op: www.peczwolleunited.nl

 

Stichting Empower – De kracht van autisme
Empower betekent zoveel mogelijk eigen regie voeren, zelfstandig beslissen. Stichting Empower zet zowel mensen met een autisme spectrum stoornis (ASS) als hun begeleiders in hun kracht. Het symbool van onze Stichting is opplussen; streven naar verbetering en groei in ontwikkeling vanuit succeservaringen. De jongere zelf staat centraal tijdens de begeleiding. Wat en hoe wil iemand leren? Door te zorgen voor een goede vertrouwensband tussen jongere en pedagogisch medewerker, ontstaat een veilige sfeer waarin de jongere zich kan ontwikkelen op sociaal-emotioneel gebied en bij praktische vaardigheden in het dagelijks leven. Kijk voor meer informatie op: www.stichtingempower.nl

 

Meer nieuws: www.peczwolle.nl