Gespannen gezichten, strakke tenues, opgestroopte mouwen. De spanning is voelbaar nog voordat de bal rolt. Welke studentenvereniging trekt de eerste editie van de Zwolse studentencup naar zich toe? Wie gaat er aan de haal met deze prestigieuze cup?

 

28 februari was het indoorsoccercentrum van Sportcampus De Pelikaan het decor van de eerste editie van de Hart voor Zwolle Studentencup. 6 studentenverenigingen en 2 teams van Zwolle Actief/Limor streden om de prachtige studentencup.

Het initiatief voor dit voetbalfeest kwam van Hart voor Zwolle, een stichting die jongeren verbindt aan kwetsbare stadsgenoten, zoals eenzame ouderen, daklozen en vluchtelingen. Om die reden deden er ook teams mee met jongeren van de straat (LIMOR) en jongeren met een verleden als vluchteling.

Het werd een mooie, sportieve avond, vol ontmoeting en verbinding. De vereniging met de grootste en luidruchtigste aanhang ZHTC ging er met de titel vandoor! Een ding was duidelijk: dit wordt een wisselbeker: volgend jaar komen we graag terug!


Absens Carens Zwolle, Navigators Studentenvereniging Zwolle Zwolse Studenten Roeivereniging Boreas S.V. Oikos Nomos Gumbo Millennium ZHTC, Zwolle Actief/Limor bedankt voor jullie deelname! en ook Thijs Jan / De Pelikaan bedankt voor de positieve samenwerking!

Thijs Jan is een ondernemer pur sang. Hij is vaak het eerste aanspreekpunt, maar je zult hem ook vaak genoeg tegenkomen op de Campus waar hij meehelpt met de organisatie van evenementen, diverse werkzaamheden verricht of gewoon een praatje komt maken of alles nog naar wens is.

Thijs Jan van den Berg

Wilt u iets vragen?