fbpx

Tijden veranderen. De samenleving verandert, evenals de voetballers en hun wensen. Er is alleen een ding dat niet verandert en dat is de passie voor het voetbal! Om 50-plussers ook te laten voetballen hebben Sportcampus de Pelikaan en Stichting Wijz  de handen ineen geslagen om een passend voetbalaanbod aan te bieden: Walking Football. De naam zegt het al, voetbal zonder rennen. Een spelvorm die de fysieke gesteldheid van 50-plussers respec­teert, waardoor een leven lang voetbal mogelijk wordt. En een spelvorm waar­bij spelplezier en plezier maken met elkaar voorop staan. Zodat deelnemers niet alleen fysiek maar ook mentaal fit worden of blijven.

 

WALKING VOETBAL

Voetballen zonder rennen. Dat is Walking Football in een notendop. ‘Is dat nog wel voetbal? En is dat leuk dan?’, horen we vaak. Jazeker, want Walking Football hanteert dezelfde regels als het reguliere voetbal met een aantal uitzonderingen. Behalve dat er niet mag worden gerend, is er geen buitenspel en zijn er geen keepers. Niet rennen houdt in dat er altijd één voet aan de grond blijft. Ook mogen er geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. De spelregels zijn bedoeld om de fysieke belasting laag te houden zodat blessures worden voorkomen.

 

GEZOND EN SOCIAAL

Veel 50-plussers kampen met (chroni­sche) blessures of zijn niet fit waardoor ze niet (meer) of te weinig bewegen. Blessures of andere lichamelijke onge­makken zijn zelfs de belangrijkste reden dat 50-plussers stoppen met sporten. Een ongunstige ontwikkeling want sport en bewegen kunnen de gezondheid van deze groep juist positief beïnvloeden. Daarnaast dient Walking Football nog een hoger doel: 50-plussers uit hun sociaal isolement halen en/of voorkomen dat zij daar in terecht komen. In teamverband voetbal­len draagt bij aan het verwezenlijken van dit doel.

 

AANMELDEN WALKING VOETBAL TOERNOOI!

Voor dit leuke kennismakingstoernooi is het mogelijk om als individu in te schrijven of als team via info@sportcampusdepelikaan.nl. Bij het aanmelden als team van 6 personen zullen Sportcampus de Pelikaan en Stichting Wijz de kosten op zich nemen van de zesde persoon. Voor het inschrijfgeld krijgt u: koffie/ thee en een plak cake bij ontvangst, uitleg over Walking Football, een super gezellig toernooi onder begeleiding van ervaren instructeurs en een prijs voor het winnende team.

 

Aanmelden via:                              info@sportcampusdepelikaan.nl

Aanmelden individu:                   €5,-

Aanmelden team:                          €25,-

Flyer