fbpx

HTC Beachsoccer is zaterdag Nederlands kampioen beachsoccer geworden. De Zwolse formatie nam het in de finale op tegen KTP Nieuw Roden en die ploeg werd met 5-4 verslagen. Virginia Speek werd de matchwinner, zij zorgde met een halve omhaal voor de winnende treffer. Ook HTC onder negen jaar boekte succes en nam een Nederlandste titel mee naar huis.

 

 

Op het moment van praten zit iedereen van de HTC-dames al lang en breed aan het bier. En terecht ook, want landskampioen worden is niet voor iedereen weggelegd. HTC won uiteindelijk alle gespeelde wedstrijden en dus is er maar eenn juiste conclusie: het is een terechte titel. Toch ging het in de finale niet vanzelf. “Zij hebben een absolute spelbepaalster, dat is Grytsje van den Berg. In Portugal was ze mijn kamermattie, dus ik zei al dat we haar moesten dubbelen. Binnen een paar minuten stonden we toch met 2-0 achter”, vertelt captain Stef Saaltink, die daarna zag dat haar ploeg keurig terugkwam. Het werd, mede door een goal van Celine van Velsen, 2-2, waarna HTC in het spoor van Nieuw Roden bleef.

Uiteindelijk kwam HTC in de tweede periode op een 5-4 voorsprong en het lukte om die marge in stand te houden. “We hebben een hele periode verdedigd en daarin zag je ook onze kracht. We gooien ons voor iedere bal, ten koste van blessures, blauwe plekken en een paar voeten. Maar we doen het wel en dat toont onze mentaliteit”, aldus een trotse Saaltink. Het feest in Scheveningen duurt nog wel even voort, ook omdat HTC wederom naar de Euro Winners Cup gaat. “Nu hoeven we niet te wachten op een belletje voor een wildcard, maar kunnen we er echt naar toe gaan werken. We gaan hier flink van genieten. Ik heb in ieder geval een overnachting in Scheveningen geboekt.”

 

 

 

Tekst: www.sportiefzwolle.nl