Donderdag 14 maart was de Indoor Soccer hal van Sportcampus de Pelikaan in Zwolle het domein van meer dan 100 zestigplussers. De senioren deden mee aan het OldStars Walking Football toernooi, georganiseerd door PEC Zwolle United, in het kader van de Week van de Vitaliteit. Ook dit jaar bleek dat fanatisme niet verdwijnt met de jaren. Er werd vol overgave gestreden om de winst. 

Met twaalf teams was het toernooi goed bezet. VV SVI, VV WVF, VV Zuidwolde, SV ’t Harde, SC Markelo, Dedemsvaart, HHC Hardenberg en Rohda Raalte waren aanwezig met één team. PEC Zwolle en Vitesse ’63 waren vertegenwoordigd met twee teams. De voetballers uit de regio Zwolle stonden om 10.00 uur in de startblokken van de indoorhal van Sportcampus de Pelikaan. Van regen en wind dus geen last. Na de opening en warm-up werden er eerst drie poulewedstrijden gespeeld. Een aantal teams, onlangs gestart met Walking Football, moest wel even wennen aan het niveau sommige andere teams. Toch werd er met veel plezier en vol overgave gespeeld, wat resulteerde in mooie wedstrijden. 

Na de poulefase volgde een lunch in twee groepen. Terwijl de ene groep genoot van een lunch nam de andere groep deel aan een side-event van de Rabobank IJsseldelta. Er werd een fraudebingo gedaan, waarmee de ouderen alert werden gemaakt op allerlei slinkse praktijken om ze geld afhandig te maken. Daarnaast kon er ook een kijkje worden genomen bij de stand van de Ledenvereniging van Icare. 

Na de lunch en side event werden er nog twee wedstrijden gespeeld om de plaatsen op de ranglijst te bepalen. Een spannende ontknoping volgde, waarin de winnaar van het toernooi zelfs op doelsaldo moest worden bepaald. SV ’t Harde werd uiteindelijk uitgeroepen tot winnaar van het tweede PEC Zwolle United OldStars toernooi. 

Tijdens de prijsuitreiking in het clubhuis van Sportcampus de Pelikaan werd nogmaals duidelijk dat OldStars Walking Football niet alleen draait om presteren, maar ook gezelligheid een belangrijke rol speelt. Iedereen bleef nog gezellig nazitten onder het genot van een drankje. En er werden diverse nieuwe contacten gelegd voor het uitnodigen van andere toernooien. 

OldStars Walking Football is een vorm van voetbal voor mensen van zestig jaar en ouder. In deze voetbalvorm zijn rennen en fysiek contact niet toegestaan. Dit maakt dat communiceren in het veld en gericht passes geven erg belangrijk is. Wilt u ook een keer meedoen met OldStars Walking Football? Steeds meer verenigingen starten met een team. Neem voor meer informatie contact op met Gea Luttels (coördinator PEC Zwolle United) via gluttels@peczwolle.nl

Uitslag

 1. SV ’t Harde
 2. PEC Zwolle 2
 3. Rohda Raalte
 4. Vitesse ’63 1
 5. Vitesse ’63 2
 6. SC Markelo
 7. HHC Hardenberg
 8. Dedemsvaart
 9. PEC Zwolle 1
 10. VV Zuidwolde
 11. VV WVF
 12. VV SVI


Deze activiteit maakte deel uit van de derde editie van de Week van de Vitaliteit, week waarin er volop aandacht is voor bewegen, gezonde voeding en onderlinge ontmoetingen. Alle informatie over de week vind je op de campagnewebsite: Week van de Vitaliteit (2019).

 

Thijs Jan is een ondernemer pur sang. Hij is vaak het eerste aanspreekpunt, maar je zult hem ook vaak genoeg tegenkomen op de Campus waar hij meehelpt met de organisatie van evenementen, diverse werkzaamheden verricht of gewoon een praatje komt maken of alles nog naar wens is.

Thijs Jan van den Berg

Wilt u iets vragen?